1 Nu trebuie să bănuiască faptul că eşti disperat. În clipa în care ieşi din birou, nu trebuie să-l laşi cu impresia că e o chestie de viaţă şi de moarte să te angajeze. 2 Mulţi văd în cei cu funcţii mari nişte neoameni cu suflete de oţel. În clipa în care dai ochii cu respectivul şi până îi strângi mâna, încearcă să-ţi imaginezi lucrurile obişnuite pe care le face.
3 Comportă-te cu persoana ca şi cu cineva pe care îl respecţi, dar cu care lucrezi de muuuultă vreme! Asta îi va induce în subconştient faptul că e normal să te angajeze.
4 Pregăteşte o glumă de deschidere. Exemple: „Am venit mai devreme ca să arunc un ochi pe-aici şi să văd unde să-mi aranjez biroul…“ Imediat după, zâmbiţi şăgalnic.
5 Nu vă îmbrăcaţi sobru şi nici casual. Extravaganţă foarte reţinută. Asta ca să fiţi convinşi că or să vă reţină dintre toţi cei care defilează cu figuri şi haine terne.
6 Nu treceţi în CV toate prostiile. Mai de efect este să fiţi concişi şi neapărat, la momentul oportun, să lansaţi atacul: „N-am trecut în CV toate experienţele ca să nu vă plictisesc“.
7 Răspundeţi la întrebări aproape instantaneu. Adunaţi-vă toată energia în cele 10 minute alocate interviului.
8 Arată-i că te interesează fiecare aspect al companiei. Spune-i că îţi place competiţia.
9 Când vă întreabă ce doriţi de băut, puteţi să-i răspundeţi: „O apă minerală parţial decarbogazificată… Glumesc! O apă plată, mulţumesc!“ Dacă nu zâmbeşte, e clar că vrea să pară stâncă.
10La sfârşitul interviului îl priveşti direct în ochi şi mulţumeşti.
Citiţi şi blogul http://mihaibendeac.wordpress.com. Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.