Dan Petrescu a reuşit să câştige titlul de campioană a României cu Unirea Urziceni, echipa unui oraş cu 17.000 de locuitori. Un eveniment memorabil pentru fotbalul românesc. Dan Petrescu este cu siguranţă omul momentului în România, după ce a răsturnat toate pronosticurile şi a condus Unirea Urziceni spre primul titlu de campioană din istoria micuţei echipe din Bărăgan. La 41 de ani, după o excelentă carieră de fotbalist, „Bursucul” îşi confirmă şi calităţile de mare tehnician.
Succesul său este însă clădit cu foarte multă muncă, pe care fostul fundaş dreapta o depune cu aceeaşi plăcere încă din copilărie. Legătura dintre fotbal şi Dan Petrescu a existat dintotdeauna. „De când mă ţin minte, mingea a fost jucăria mea preferată. Eram tot timpul cu o minge în mână, ai mei se tot minunau că nu renunţam niciodată la ea. Dacă nu aveam minge, luam o portocală şi tot pe post de minge o foloseam.
Eram tare neastâmpărat, veşnic spărgeam câte ceva”, povestea în urmă cu ceva timp „Bursucul”. Tatăl său, colonelul Laurenţiu Petrescu, şi-a dat seama că energia lui Dănuţ trebuia valorificată cumva, aşa că l-a luat de mânuţă şi l-a dus să facă fotbal, în Ghencea.
„Evident ca părinţii mă tot certau să merg şi la şcoală, să învăţ bine, dar eu am ştiut de mic că nu o să pot niciodată să împac la fel de bine şi fotbalul şi şcoala. Am ales fotbalul şi nu am regretat niciodată, pentru că nu mi-am dorit nicicând nimic altceva decât să devin fotbalist”, şi-a adus aminte Petrescu. A debutat în echipa mare a Stelei pe 8 iunie 1986, într-un meci cu FC Braşov, iar în sezonul următor a fost împrumutat la Scorniceşti.
La reîntoarcerea în Ghencea a devenit nelipsit din banda dreaptă a defensivei şi s-a făcut remarcat prin deosebitul său apetit ofensiv. La prima reprezentativă, Petrescu a jucat pentru prima oară în 1989 şi a purtat tricoul cu n