Simti cateodata ca mintea ta o ia razna? Ca incepi sa uiti lucruri? Ca incepi sa semeni cu bunica, desi mai ai multi ani pana atunci?
Memoria ta incearca sa-ti transmita ca trebuie stimulata. Si cea mai la indemana cale de a-i da un branci este printr-o alimentatie corespunzatoare, conform AOL, care citeaza o lista alcatuita de un specialist american, Dr. Jonny Bowden.
Afinele Sunt alimentele cu cel mai mare impact asupra memoriei. Studiile au aratat ca daca sunt consumate zilnic, afinele incetinesc in mod semnificativ imbatranirea memoriei, care acompaniaza, in cele mai multe cazuri, procesul imbatranirii.
Capsunile Compusii din capsuni iti protejeaza creierul si pastreaza vie memoria. In cadrul unui studiu publicat de Journal of Neuroscience, animalele care au consumat extract de capsuni, spanac si afine zilnic au avut parte de o imbunatatire a memoriei pe termen scurt, ele invatand mult mai repede decat cele care nu au fost tratate la fel.
Spanacul Spanacul este bogat in substante anti-imflamatorii si compusi antioxidanti care incetinesc imbatranirea creierului si ii pastreaza calitatile. Este unul dintre putinele surse de acid alpha lipoic, cel mai puternic si eficient antioxidant care protejeaza creierul.
Pestele si uleiul de peste Bunica ta chiar avea dreptate: pestele e hrana pentru creier! Peste 60% din creierul tau consta in grasime si, in cea mai mare parte, aceasta grasime este asemanatoare celei care se gaseste in peste.
Acizii grasi de tip omega-3 care se gasesc in peste (si in suplimentele pe baza de ulei de peste) sunt incorporati in membranele celulelor, facand ca informatiile sa circule mai repede de la si inspre neurotransmitatori si celule.
Nivelul scazut de omega-3 se afla in stransa legatura cu problemele de memorie si cu depresia, dar si cu alte afectiuni neurologice