Publicitarul Bogdan Naumovici este un personaj cu foarte multe reconversii la activ. „Am făcut liceul de fizică atomică, apoi 12 ani de Politehnică, facultatea TCM. Mai citiţi şi:
Andreea Esca:"Nu mă tem de ziua de mâine". Oamenii de succes îşi dezvălui planurile de rezervă
Am fost ghid în ultimii ani de comunism, am scris la Caţavencu şi am vândut Caţavencu în 1990, am avut firmă de «ziarişti», adică de distribuţie de presă, până să ne-o distrugă minerii, am tradus simultan la seminare internaţionale, am fost preşedinte al Tineretului Liberal la PNL-AT şi ulterior la PL’93, lucrez în publicitate de 12 ani, am regizat şi, uneori, am jucat în propriile spoturi, am realizat şi prezentat o emisiune de televiziune, am ţinut cursuri despre comunicare şi, la un moment dat, am scris scenarii de benzi desenate”, spune Bogdan despre parcursul său profesional.
Cu o asemenea experienţă, Naumovici nu se poate gândi că nu ar mai lucra în comunicare. „Cred că nevoia există, iar ceea ce fac eu acum trece mult dincolo de nişte spoturi haioase, asa că stau destul de liniştit.” Însă, de dragul exerciţiului creativ, Bogdan a încercat să îşi imagineze ce ar face în continuare dacă publicitatea nu i-ar mai tihni deşi, concret, mărturiseşte că nu are niciun plan de rezervă pus la punct.
„M-aş putea apuca de regie, întrucât am regizat până acum peste 100 de spoturi publicitare. M-aş putea apuca de conceput şi produs emisiuni şi formate de televiziune. M-aş putea reapuca de politică, dacă asta mi s-ar mai părea o ocupaţie onorabilă, mă rog, dacă tot facem un exerciţiu de imaginaţie, o să-mi imaginez şi că politica ar redeveni onorabilă, deşi nu mi-e simplu.”
Bogdan mai are şi alte idei despre ce-ar putea face. De exemplu, l-ar traduce în limba română pe scriitorul britanic Terry Pratchett (fanii ştiu de ce). Sau, s-ar