Mihai Drescanu a intrat în istoria sportului din Botoşani după ce a înfiinţat secţia de haltere. Numele lui se leagă însă şi de canotaj
Născut: 5 noiembrie 1953 Ungureni, Botoşani
Educaţie: Facultatea de Educaţie Fizică Constanţa
Experienţă: a condus Clubul Sportiv Botoşani în două mandate
Familie: căsătorit, doi copii
Mihai Drescanu şi-a dedicat trei sferturi din viaţă sportului, reuşind să-şi pună amprenta pe dezvoltarea unor ramuri sau chiar să înfiinţeze altele. A practicat luptele timp de aproximativ zece ani, a fost antrenor şi chiar preşedintele Clubului Sportiv Botoşani.
A început să practice luptele la vârsta de 16 ani. La scurt timp a câştigat prima medalie la Campionatul Naţional, după care a fost cooptat în lotul naţional al României. „Am fost deschizătorul de drum în luptele botoşănene. Am obţinut prima medalie la un Campionat Naţional şi am fost primul luptător botoşănean cooptat la lotul naţional”, îşi aminteşte Mihai Drescanu, care a practicat luptele inclusiv în perioada în care era student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Constanţa.
Imediat după terminarea facultăţii, botoşăneanul a renunţat la cariera de sportiv şi s-a apucat de antrenorat. A început la Clubul Sportiv Şcolar, după care s-a transferat cu grupa de copii pe care o pregătea la CS Botoşani. A antrenat timp de 11 ani, apoi a fost numit vicepreşedinte al Clubului Sportiv Botoşani.
„Cea mai mare realizare a fost preluarea mai multor hale de la fosta IMAIA pe care le-am transformat în săli de lupte, box, atletism. Tot în acea perioadă s-au construit peluzele stadionului Municipal şi tot în acea perioadă Clubul Sportiv Botoşani a avut prima campioană mondială. Este vorba de Georgeta Damian Andronache, care ulterior a plecat la Steaua”, spune Mihai Drescanu. În 1990 a părăsit Clubul Sportiv Bo