Cred că România este singura ţară din lume care a reuşit „performanţa” de anunţa oficial lansarea unui portal care nu există.
Marţi, pe site-ul guvernului se putea citi „alocuţiunea premierului Emil Boc la lansarea portalului e-România”, iar pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor se putea citi despre „lansarea portalului eRomania”. Şi despre bucuria premierului Boc şi a ministrului Gabriel Sandu. Ce a determinat euforia guvernamentală este, însă, greu de precizat.
Sigur, faptul că Guvernul şi Ministerul Comunicaţiilor denumesc portalul după cum le place, ţine de amuzament. La fel şi faptul că acesta nu poate fi accesat nici pe adresa internet eromania.ro, nici pe e-romania.ro, ci pe adresa romania.gov.ro. Adevăratele probleme au apărut când, aşa cum au arătat şi colegii de la Capital, toţi aceia care au accesat portalul lansat cu tam-tam au avut supriza să descopere texte şi imagini furate de pe alte site-uri, informaţii eronate privind România şi greşeli gramaticale absolut ruşinoase.
Şi, tot marţi, pus în faţa unui hohot de râs de dimensiuni naţionale, ministrul Sandu s-a răzgândit cu repeziciune, declarând că „a lansat un concept, nu un portal”. Aşa, şi? De când lansarea unui concept justifică prezenţa unui premier şi girarea „împrumutului” de texte şi de imagini de pe alte site-uri?
La 24 de ore de la „lansarea conceptului”, oficialii ministerului au inlocuit conţinutul furat şi au efectuat modificări minore. Iar ministrul Sandu s-a răzgândit încă o dată, declarând pentru Hotnews.ro că a lansat o „arhitectura de portal” spre dezbatere publică. În cele din urmă, haideţi să o mai spunem o dată „tot răul spre bine”. Şi să sperăm că miliardul de euro care potrivit lui Gabriel Sandu va fi investit în proiect, va transforma „conceptul” într-un portal cu utilizabil.
Întrebarea este cum se vor cheltui aceşti b