Pentru a produce obiecte hand made, trebuie să ai un strop de talent şi aşteptări moderate, cel puţin la început. În timp, însă, artizanatul se va transforma din hobby în business. Pentru majoritatea dintre ei, casa este şi atelier, şi sediul firmei, iar pe lista materialelor cu care lucrează se regăsesc „cele mai năstruşnice materii prime: nasturi, resturi de tot felul, plante uscate, piese de calculator, sfoară, hârtie sau pene“, după cum spune Ruxandra Giuglea,
Pentru a produce obiecte hand made, trebuie să ai un strop de talent şi aşteptări moderate, cel puţin la început. În timp, însă, artizanatul se va transforma din hobby în business.
Pentru majoritatea dintre ei, casa este şi atelier, şi sediul firmei, iar pe lista materialelor cu care lucrează se regăsesc „cele mai năstruşnice materii prime: nasturi, resturi de tot felul, plante uscate, piese de calculator, sfoară, hârtie sau pene“, după cum spune Ruxandra Giuglea, proprietara site-ului bijouxhobby.ro. Absolventă de design vestimentar, Ruxandra a devenit pasionată de confecţionarea bijuteriilor în urmă cu un an şi, în ciuda numelui ales pentru magazinul online, artizanatul a depăşit de ceva vreme stadiul de hobby. „Iniţial, lucram doar pentru mine, apoi am început să vând pe la cunoştinţe, atât cât să-mi pot cumpăra materia primă, iar în octombrie m-am înregistrat la Registrul Comerţului şi am decis să dezvolt acest hobby într-o mică afacere“. Abia în urmă cu trei luni i s-a dedicat 100%: „am fost nevoită să renunţ la locul de muncă, din cauza restructurărilor“.
Vânzarea o face pe site-ul propriu, prin două magazine cu care colaborează şi la târgurile de profil. Iar când trage linia, la finalul lunii, îi rămân până la 3.000 de lei.
Cele mai populare sunt bijuteriile
„Profitul depinde de cât de mult muncim, nu este o sumă fixă, dar noi suntem pe deplin satisfăcute“, spun