Cântă cu clarinetul, muzică clasică, folclor, imnuri, marşuri, valsuri, muzică religioasă şi colinde. Vrea să ajungă muzician la filarmonică, ori în fanfara armatei.
Bogdan Ispir face muzică din clasa a II-a. „Pentru că îmi plăcea să ascult muzică foarte mult, tata m-a dus la Şcoala Populară de Arte şi Meserii ca să învăţ ceva. Eram în clasa a II-a când m-a dus. Acolo am dat un examen, pe care l-am trecut, şi m-am apucat să studiez orga”, spune elevul. De un an, Bogdan cântă şi la Fanfara Copiilor Gabriel Ghaborschi a Palatului Copiilor şi a Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea. Aici a început să studieze clarinetul. „Prima melodie învăţată la clarinet a fost «Oda Bucuriei». La început mi s-a părut greu. Un instrument de suflat se învaţă mai greu decât unul cu clape. Am învăţat întâi cum să respir corect şi cum trebuie să folosesc buza ca să cânt bine notele muzicale. A fost mai greu pentru că nu eram învăţat cu instrumentele de suflat. Cu puţin talent şi muncă înveţi să cânţi şi la un instrument de suflat”, povesteşte Bogdan.
A obţinut locul III pe ţară cu fanfara
Elevul studiază clarinetul cu profesorul Constantin Andrei dirijorul fanfarei şi cu profesorul Dorin Farcaş. De când este la fanfară a învăţat să cânte peste 400 de piese. „Cânt toate genurile muzicale, clasic, folclor, imnuri, marşuri, uverturi, valsuri, muzică religioasă şi colinde. Idolii mei sunt lăutarii Marian Mexicanu şi George Udilă”, spune Bogdan. Într-un an a fost cu fanfara la concerte şi concursuri prin toată ţara, dar şi peste graniţă. „Anul trecut am fost la «Olimpiada fanfarelor» de la Târgul Mureş, unde ne-am clasat pe locul III, pe ţară. Tot aici profesorul nostru, Constantin Andrei a obţinut locul I pentru cel mai bun dirijor”, menţionează elevul. Bogdan Ispir a mai cântat, în 2008, la Bucureşti, la Zilele Muzeului Militar Naţional, la Ziua Marinei la