În prezent prosper om de afaceri, Rodion Cămătaru (foto) a ajuns în top datorită fotbalului, Universităţii Craiova. „Cami“ recunoaşte asta: „Ştiinţa m-a făcut fotbalist, aici m-am afirmat, am făcut performanţă şi în cupele europene, Craiova m-a lansat în echipa naţională etc. Pe scurt, m-am realizat prin această echipă. Universitatea a reprezentat, din toate punctele de vedere, drumul meu în viaţă. Ca sportiv, ca om... Şi ca om de afaceri, cum sunt acum. Am ajuns la Dinamo deoarece am simţit nevoia unei schimbări în viaţă, o nouă motivaţie. Îmi doream să joc în străinătate, mai ales că mă apropiam de finalul carierei. Cei de la Dinamo s-au ţinut de cuvânt şi aşa am ajuns în Belgia, la Charleroi, iar apoi la Heerenveen (Olanda). Cât am fost la Craiova, am avut, printre altele, ofertă de la Benfica lui Eriksson, dar n-am reuşit să obţin aprobarea celor de sus. S-au făcut intervenţii pentru mine inclusiv la ministrul de externe al României de atunci, domnul Ştefan Andrei, dar tot nu mi s-a dat drumul să plec. Eu nu am acceptat ideea să rămân ilegal în străinătate sau să fug, aşa cum mi s-a propus la un moment dat de cei de la FC Kaiserslautern. Am mai fost dorit de Logrones şi de Fenerbahce“.
Cu Universitatea are în palmares două titluri de campion (1980, 1981) şi patru de câştigător al Cupei României (1977, 1978, 1981, 1983), plus performanţele din cupele europene: sfertfinalist în Cupa Campionilor Europeni (1982), semifinalist în Cupa UEFA (1983).
În campionatul românesc el are 378 de meciuri, 198 de goluri marcate, iar în echipa naţională - 75 de selecţii, 22 de goluri. „Nelu Oblemenco a fost idolul copilăriei mele, iar ca atacant am încercat să-l copiez. Cred că a fost cel mai mare caracter al acestei echipe şi cel care a contribuit la impunerea acestui brand, Universitatea Craiova, în lumea fotbalului“, a spus „bombardierul“ Cămătaru, care astăzi îşi aniv