Din exces de zel, dar acoperit de prevederile legale, Ministerul Turismului face curăţenie în ograda hotelurilor din Capitală şi de pe litoral, retrogradând câteva dintre acestea. Săptămâna trecută, Ministerul Turismului a recurs la controale inopinate pentru a verifica dacă nivelul de clasificare al hotelurilor este corespunzător serviciilor prestate. În urma acestei acţiuni, două hoteluri au ajuns să-şi apere stelele în justiţie. Prima intervenţie a ministerului a
Din exces de zel, dar acoperit de prevederile legale, Ministerul Turismului face curăţenie în ograda hotelurilor din Capitală şi de pe litoral, retrogradând câteva dintre acestea.
Săptămâna trecută, Ministerul Turismului a recurs la controale inopinate pentru a verifica dacă nivelul de clasificare al hotelurilor este corespunzător serviciilor prestate. În urma acestei acţiuni, două hoteluri au ajuns să-şi apere stelele în justiţie.
Prima intervenţie a ministerului a fost la hotelul Athenee Palace Hilton din Capitală, al cărui acţionar majoritar este omul de afaceri Gheorghe Copos. Hotelul funcţionează în baza unui certificat de clasificare emis în 2008 pe societatea SC Athenee Phenix Group.
Potrivit Ministerului Turismului, în urma controlului s-a constatat că unitatea este administrată în fapt de compania SC Ana Hotels, că nu toţi recepţionerii sunt calificaţi, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, şi că nu s-au respectat normele de curăţenie în spaţiile de alimentaţie publică. După noua grilă de clasificare, hotelul ar trebui să dispună de o parcare pentru 50% din numărul de camere disponibile; în cazul Hilton, de 136 de locuri. Lucru imposibil, întrucât Copos nu dispune de niciun loc de parcare, după ce Primăria Capitalei a reziliat contractul cu firma Dalli, căruia Hilton îi plătea chirie pentru spaţiul din faţa Atenului Român. În prezent, Copos a dat în judecată Primăria,