Cel puţin 13 persoane au fost ucise în protestele ce au avut loc în ultimele două zile. Susţinătorii opoziţiei speră ca fostul preşedinte, acum un influent cleric, ayatollahul Hashemi Rafsanjani, să susţină cauza lor. Mai citiţi şi
Foreign Policy: Ayatollahul a ales pentru Iran
VIDEO Ahmadinejad, cercetat pentru crimă
VIDEO Ziua Z în Iran: O bombă a explodat la Teheran. O persoană a murit
VIDEO Iran: Opozantul Moussavi, ameninţat cu exilul
VIDEO Iran: zi de doliu pentru victimele revoltei
VIDEO Continuă protestele în Iran
VIDEO Iran: Lupta dintre ayatollahi face victime
VIDEO Teheran: Twitter, mai puternic decât CNN
Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi peste 100 rănite în ultimele două zile, în timpul protestelor, îndreptate împotriva preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, acuzat de fraudarea alegerilor, informează agenţiile oficiale de presă. Informaţiile de la Teheran sunt primite în acest moment din două surse: pe de o parte de la jurnaliştii străini ce se află în Iran, pe de alta de la mass-media locală controlată de autorităţi.
În timp ce jurnaliştii străini povestesc scene de groază, în care forţele de securitate iraniene folosesc arme de foc, topoare şi cuţite împotriva manifestanţilor, presa locală susţine că vinovaţi de violenţe ar fi de fapt protestatarii. Din cauza acestei diferenţe de opinii, corespondentul BBC din Iran, Jon Leyne, a fost somat ieri de autorităţi să părăsească ţara în maximum 24 de ore, pentru că ar fi „susţinut persoanele care au participat la revolte“.
Fostul preşedinte iranian, ayatollahul Hashemi Rafsanjani, este considerat unul dintre actorii care ar putea contrabalansa raportul de forţe în favoarea manifestanţilor, dacă ar lua o poziţie fermă.
Arestări în familiile rivalilor
Postul de televiziune Fox N