“Bucătăria e o meserie foarte frumoasă, dar e şi grea. Să vezi cum e la şase dimineaţa, să ai de dat mâncare la 2000 de oameni şi să nu-ţi fi ieşit, şi să plîngi singur în bucătărie!” Antonio Passarelli vorbeşte din propria sa experienţă. E născut în Italia, a terminat acolo Facultatea de Psihologie, dar încă din anii facultăţii a lucrat în restaurante şi a visat să ajungă un mare bucătar. În 1991 Antonio Passarelli a venit în România, s-a oprit la Timişoara şi a înfiinţat un restaurant italienesc. Scopul său declarat este să promoveze în România arta culinară italienească autentică. La început a fost greu, pentru că era concurat de bucătăria tradiţională românească şi de obiceiurile alimentare sănătoase ale românilor.
Mai citiţi din rubrica Exclusiv.ro
Criza a ieftinit vacanţele în afară
Dorin Chioţea: "În Coreea de Nord nu ai voie să mergi în alt oraş şi celularele sunt interzise"
VIDEO Ingeniozitatea puşcăriaşilor: Cele mai spectaculoase evadări
“ Când am venit eu în România, chiar îi admiram pe români, pentru că mâncau sănătos. Acum românii nu mai ştiu să mănânce. Românul a ajuns să fie un pic leneş, mănâncă foarte mult în oraş ”, spune Antonio Passarelli. El a învăţat meseria de bucătar în restaurantele din Italia, dar şi-a desăvârşit-o la Timişoara.
Recunoaşte că nu prea are încredere în restaurante, pentru că a văzut cum se găteşte de regulă în bucătăriile lor – “mai cade câte o bucată de carne pe jos...”, spune Antonio, fără a-şi termina ideea. Pentru a evita asemenea situaţii, în propriul restaurant, dacă i se pare ceva suspect, Antonio cere imediat socoteală ospătarului sau bucătarului: “Tu ai gustat din mâncarea asta? Ia şi gustă!”.
După masa de seară trebuie să faci dragoste
Un mod de viaţă sănătos cere să mănânci mai mult dimineaţa şi mai pu