Oferte pentru biletele de avion, cazare convenabila la hostelurile din centrul capitalei, promotii in magazine, pub-uri pline, cu muzica live in fiecare seara, si orase mici pe care sa nu fi nevoit sa le vizitezi cu mijloace de transport sunt doar cateva din lucrurile care fac astazi Irlanda accesibila pentru un turist din Europa de Est.
Daca ai ramane doar cu imaginea vietii de noapte, in care strazile sunt pline de turisti, in principal din Statele Unite ale Americii, Spania, Franta sau Germania, si de localnici iesiti cu chitare, contrabas si tobe pentru adevarate spectacole, ai spune ca nu te afli in prima tara din zona euro declarata in recesiune la inceputul acestui an.
Pancartele cu „De vanzare" sau „De inchiriat" de pe zecile de cladiri de birouri, linistea dupa-amiezii pe strazile unde altadata erau insirate filialele companiilor din constructii sau servicii, sau „The Recession Song", o melodie intrata deja in repertoriul catorva tupe de rock, te fac insa pentru un moment sa iti pui un semn de intrebare.
In luna mai, companiile aeriene low-cost se intrec in oferte pentru Dublin, un bilet pentru prima parte a verii Bucuresti-Dublin si retur ajungand si la 200 de euro, daca rezervarea este facuta din timp.
Nici cazarea pentru o camera cu patru paturi la un hostel din Temple Bar, cea mai renumita zona de entertainment a capitalei Irlandei, nu te duce la mai mult de 25 de euro pe noapte, in conditiile in care un platou cu mancare pentru doua persoane in restaurantele din zona pune la nota de plata pe putin 50 de euro (fara a fi luata in calcul bautura sau desertul, in cazul unui gurmand autentic).
Dublinul este un oras scump, dar cu succes la turisti
Dublinul a atras si anul acesta turisti din toate colturile lumii, chiar daca berea se vinde in baruri cu cinci pana la sapte euro, un pachet de tigari este noua euro