În saptamânile precedente, în cadul Campaniei de informare nationala de depistare precoce a deviatiilor la coloana vertebrala derulata de OrtoProfil România au fost consultati un numar de 1.800 de copii din clasele V-VIII din Brasov, Craiova, Oradea, Sibiu si Târgu-Mures. „Dintre acestia 850 au fost trimisi la control de specialitate, fiind suspectati de scolioza sau diferite diformitati ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvoltarea scoliozei”, a declarat Vargancsik Tekla, responsabil presa Ortoprofil România.
Campania din Târgu-Mures s-a desfasurat în perioada 18-22 mai, la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” si la Gimnaziul „Europa”. Dupa prezentarea kinetoterapeutului Filep Róbert, au fost examinati în total 400 copii, din clasele V-VIII. Dintre acestia 100 de copii au fost trimisi la control de specialitate, fiind suspectati de scolioza, atitudine cifotica, sau alte diformitati ale coloanei vertebrale. Totodata, la 125 de copii s-au depistat diferite diformitati ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvoltarea scoliozei. “Scoliozele în proportie de 90 % sunt idiopatice, adica nu se cunoaste concret cauza deviatiei de coloana. Aparitia scoliozei este favorizata si de alimentatia incorecta, purtarea incorecta pe umar a ghiozdanului de catre elevi sau pozitiile vicioase din fata calculatorului si din bancile de la scoala”, a precizat Filep Róbert, kinetoterapeut principal, OrtoProfil.
În saptamânile precedente, în cadul Campaniei de informare nationala de depistare precoce a deviatiilor la coloana vertebrala derulata de OrtoProfil România au fost consultati un numar de 1.800 de copii din clasele V-VIII din Brasov, Craiova, Oradea, Sibiu si Târgu-Mures. „Dintre acestia 850 au fost trimisi la control de specialitate, fiind suspectati de scolioza sau diferite diformitati ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvol