Infractorii timişoreni preferă zonele de blocuri, deşi sunt foarte aglomerate, iar riscul de a fi prinşi este mult mai mare decât pe străzile cu case.
CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:
Pune la respect şmecherii care îşi fac de cap! (SONDAJ)
Şmecherii taie roţile limuzinelor pentru parcări
Hoţii din maşini terorizează oraşul
Jafuri perfecte la procurori şi poliţişti (SONDAJ)
Arestat pentru zece litri de apă chioară
Hoţii golesc apartamentele ori magazinele de la parterul blocurilor, fură din casa scării şi sparg maşinile din faţa clădirilor. Cea mai furată stradă din Timişoara este bulevardul Calea Şagului, unde se înregistrează zeci de furturi în fiecare an. Numai anul trecut au fost peste 300 de furturi pe această stradă, iar alte 150 de furturi au fost înregistrate de la începutul anului. Hoţii preferă în special furturile din apartamente şi din maşini.
Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Fâşia Gaza, este pe locul doi în top, cu peste 250 de furturi reclamate anul trecut şi 140 semnalate poliţiştilor în primele şase luni. Futurile cele mai numeroase sunt reclamate de patronii arabi ai magazinelor din Fâşia Gaza, urmate de locatarii cărora le dispar din curte bunuri.
Calea Aradului este fruntaşă la spargerile de automobile. Anul trecut au avut loc peste 100 de spargeri, iar în acest an sunt reclamate 80 de furturi, până în prezent. Timişorenii care locuiesc pe bulevardul 16 Decembrie 1989, străzile Liniştei, Emile Zola, Gării, Ovidiu Balea, Dumbrăviţa şi Simion Bărnuţiu au reclamat între 60 şi 80 de furturi.
În catastifele poliţiei e bine
Oficialii Poliţiei Timişoara spun că furturile au scăzut, iar valorile sunt mici. „Noi înregistrăm tot. Chiar şi capacele de roţi, oglinzile, tomberoane, furturi din uscătoria blocului, haine luate de pe sârmă. Aş