Revoltele recente din Republica Moldova şi din Iran au scos la iveală adevărata putere a informaţiei transmise în timp real. Site-ul Twitter, care iniţial a fost creat pentru a împărtăşi păreri, linkuri, descoperiri şi orice ar încăpea în 140 de caractere, a demonstrat în ultimele luni că utilitatea sa este infinit mai mare atunci când este folosit în momente de criză.
În ceea ce priveşte evenimentele recente de la Teheran, mediul online a fost mult mai activ decât serviciile de comunicare tradiţionale. Unul dintre motive este puterea evident limitatăa autorităţilor asupra mediului online care a ajutat protestatarii sa comunice in timpul manifestaţiilor.
Iranienii care au contestat rezultatele scrutinului prezidenţial au recurs la Twitter pentru a chema la rezistenţă şi a difuza informaţii asupra ciocnirilor de pe străzi.
Chiar şi Secretarul de stat Hillary Clinton a susţinut public eforturile americane de a asigura continuitatea serviciului de socializare Twitter pe perioada protestelor din Iran, în ciuda acuzatiilor Teheranului privind amestecul SUA in problemele statului.
Clinton a declarat ca site-ul Twitter a fost esenţial pentru protestele iranienilor, care le-a permis, mai ales celor tineri, să păstreze legătura.
Puterea comunicării online pe site-uri de microblogging ca Twitter a fost demonstrată cu adevărat atunci când prezentarea evenimentelor de la Teheran de către postul de televiziune CNN a fost criticată vehement în mediul online.
Utilizatorii Twitter anunţă "CNNfail"
Pentru a-şi manifesta frustrările în ceea ce priveşte prezentarea evenimentelor de către CNN, mii de utilizatori ai platformei Twitter au protestat sub eticheta "CNNfail", timp în care CNN difuza în reluare o emisiune cu Larry King.
"Noi împărtăşim aşteptările oamenilor de la CNN şi am oferit m