Ministrul Monica Iacob Ridzi a plătit 75.000 de euro pentru închirierea scenei de la Costineşti cu ocazia Zilei Tineretului în condiţiile în care MTS avea deja în patrimoniu o asemenea scenă la care încă mai achită rate şi pe care o putea folosi gratis .
Acum doi ani, fosta Autoritate Naţională pentru Tineret (ANT) încheia cu BCR în urma unei licitaţii un contract de leasing pe trei ani pentru achiziţionarea unei scene, echipamente de sonorizare şi lumini în valoare de 129.000 de euro.
Contractul urmează să exprire în iunie anul viitor, rata lunară fiind de 1955 de euro. Scena a fost achiziţionată pentru Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, dar intră în patrimoniul ANT, azi Ministerul Tineretului şi Sporturiului (MTS), în subordinea căruia se află Casa Studenţilor. Cu alte cuvinte, MTS putea oricând să folosească gratis scena, dar nu a făcut-o.
Fostul director al Casei, Paul Bordaş, ne-a declarat că nu a dat dispoziţie pentru trimiterea scenei la Costineşti pentru nu i s-a făcut o asemenea solicitare. În schimb, noul director al Casei Studenţilor, Andra Radu, pusă în funcţie în urmă cu trei săptămâni, ne-a declarat că scena nu poate fi folosită deoarece nu are autorizaţii de funcţionare şi se află într-o stare "deplorabilă". Ea a fost completată de contabilul-şef al Casei Studenţilor, Marian Bogatu, care a spus că scenei îi lipseşte încă agrementul tehnic de la ISCIR şi că nici nu există personal calificat pentru exploatarea ei în condiţii de siguranţă.
Preocuparea actualei conduceri a Casei Studenţilor de a obţine agrementul tehnic pentru folosirea scenei este ciudată în condiţiile în care aceasta a mai fost folosită şi anul trecut, tot la Costineşti, la Gala Studenţilor. Mai mult, fostul preşedinte al ANT, Karoly Borbely ne-a declarat că a recurs la achiziţionarea scenei deoarece erau foarte multe evenim