În urma controlului epidemiologic făcut de Autoritatea de Sănătate Publică Timiş (ASP) s-a găsit o serie de nereguli la societăţile comerciale care vindeau shaorme.
Mai citiţi şi:
Conducerea Poliţiei Rutiere „decapitată” de shaworma stricată
Studenţii au ajuns la spital după ce au mâncat shaorma
„Alimentele aveau o încărcătură mare de bacterii coliforme şi au fost pregătite de persoane cu mâini murdare, spaţiile erau supraaglomerate şi necorespunzătoare din punct de vedere igenico sanitar”, a spus Dana Şpac, purtătoarea de cuvânt de la DSP. Aceştia au dispus închiderea unei alte shaormarii din Complexul Comercial „Euro” şi, de asemenea, amendarea acestora cu 3.000 lei.
Cronologia evenimentelor
Conform procedurilor, vineri, 19 iunie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş” din Timisoara a anunţat ASP despre cazul a şapte persoane care s-au prezentat la spital cu o stare generală alterată, febră, dureri abdominale şi vărsături. Aceştia au fost internate cu diagnosticul enterocolită acută şi toxiinfecţie alimentară. În zilele urmatoare au mai fost internate înca 11 persoane, cu acelasi diagnostic.
“Medicii ASP Timiş au verificat cele două puncte de vânzare a alimentelor fast-food şi au prelevat probe din alimentele incriminate de către pacienţii internaţi în spital. Sâmbăta , duminica şi luni s-au mai prezentat înca alte 62 de persoane ce acuzau aceleaşi simptome, însă forme mai uşoare”, a mai spus Dana Şpac.
Recomandarile medicilor
Doctorii recomandă consumatorilor să evite consumul de alimente din spaţii dezordonate şi murdare; să evite de asemenea consumul de sosuri, creme , maioneze şi alte astfel de produse, mai ales pe timpul verii; să privească atent personalul care vă serveşte; să observe dacă spaţiul de unde iau alimente, de orice fel, este curat. Mare atenţ