» In consiliile de administratie de la societatile din subordinea municipalitatii Bucuresti au fost numiti oameni apropiati liderilor partidelor politice, afaceristi esuati sau directori controversati.
» Noii conducatori recunosc faptul ca numirile au fost numiti dupa criterii politice, si nu dupa competenta, si spun ca au acceptat functiile "pentru ca vor sa faca lucruri bune pentru tara".
Personaje mondene, oameni de afaceri controversati si "pile" ale unor lideri politici vor avea grija pentru urmatorii patru ani de serviciile publice destinate locuitorilor Capitalei. Societatile si regiile din subordinea municipalitatii, finantate in proportie covarsitoare din banii bucurestenilor – RADET, RATB, REBU etc. –, au de la inceputul acestui an noi consilii de administratie desemnate de partidele care controleaza Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Conducatorii societatilor de interes local au fost numiti dupa criterii exclusiv politice, dupa cum recunosc chiar cei cu care am stat de vorba. Oficial, functiile primite nu le vor aduce membrilor in CA-uri decat venituri modice – aproximativ 50 de lei pentru fiecare sedinta –, dar acestia spun ca au acceptat "onorati" insarcinarile pe care le-au primit de la partid pentru ca "vor sa faca lucruri bune pentru tara".
Nu de putine ori insa, in decursul ultimilor ani, conducatorii acestor societati sau regii au fost acuzati ca au incheiat contracte care s-au dovedit a fi favorabile mai degraba firmelor din clientela politica a partidelor decat bucurestenilor. De altfel, se spune ca liderii politici isi numesc oamenii in aceste CA-uri tocmai pentru a "drena" bani publici in interes personal.
"Smecher de Dorobanti", in conducerea regiei de caldura
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca RADET, regia de distributie a agentului termic din Bucuresti, se afla intr-o