În 2007 Dan Cordea a intrat în Cartea Recordurilor, participând la realizarea celui mai mare gulas din lume
Dan Cordea este o persoană complexă în adevăratul sens al cuvântului. Se află pe scenă de-o viaţă întreagă şi nimeni nu s-ar fi gândit că la un moment dat se va ocupa de „sarea din bucate”. Uite că în 2007, după câteva zeci de emisiuni culinare televizate a acceptat provocarea de a participa la realizarea celui mai mare gulas din lume.
Un ceaun de dimensiunile unei piscine, mai multe linguri din lemn de circa 1,5 kilograme, cantităţi industriale de carne, ardei, morcovi, ceapă şi alte ingrediente pentru prepararea unui gulas au fost punctul de atracţie a Sărbătorii Castanelor 2007 din Baia Mare. „Mă bucur că am fost înţeles de colegii de la teatru şi m-au susţinut. Repetiţii pentru prepararea gulasului au coincis cu cu acelea pentru piesa de teatru în care jucam”, spune Dan Cordea. Gulasul demn de cartea recordurilor a fost ce circa 800 de litri.
Actor cu "acte în regulă"
Fiind o persoană modestă, el nu a făcut mare „tam-tam” nici cu gulasul de cartea recordurilor şi nici cu faptul că în urmă cu 20 de ani i s-a propus să joace într-o piesă de teatru, deşi nu mai avusese legătură cu actoria până în acel moment. „Mi s-a cerut să intru într-un spectacol şi să înlocuiesc un actor care tocmai plecase din teatru”, îşi aminteşte Dan Cordea. Piesa care l-a determinat să fie actor cu „acte în regulă” a fost „Tartuffe”.
Astfel, după ce „avea la activ” o facultate de subinginerie, Dan Cordea şi-a făcut bagajul şi a plecat spre Cluj-Napoca unde a absolvit Facultatea de Teatru şi televiziune din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. „Pur şi simplu m-am îndrăgostit de teatru. Niciodată nu am refuzat vreun rol, indiferent că a fost principal sau secundar”, spune actorul. „Nu am considerat niciodată că sun