Inestetica celulită a fost dintotdeauna o preocupare specifică femeilor. Ele au căutat în permanenţă soluţii contra celulitei. Aşa a apărut şi masajul anticelulitic. Pe lângă faptul că masajul are proprietatea de a destinde, el influenţează circulaţia limfatică şi favorizează eliminarea toxinelor.
"Masajul anticelulitic nu va da rezultate dacă nu este corelat cu o alimentaţie echilibrată. Munca masorului este în zadar dacă pacientul nu este dispus să reducă stratul de grăsime şi să adopte o alimentaţie bogată în legume şi fructe", precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare de la Centrul de Sănătate Clar Med.
Masaj cu zaţ de cafea şi ulei de măsline
Uleiul de ardei iute, aplicat prin masaj, restabileşte circulaţia vaselor sangvine din ţesutul adipos subcutanat şi combate foarte eficient celulita. Acesta prezintă avantajul că se poate prepara acasă. Se umple un borcan de 400 ml cu ardei iute şi se îndeasă, peste care se toarnă ulei de măsline. "Atenţie foarte mare! Nu se va aplica zilnic, ci la 4-5 zile, pentru că poate provoca iritaţii", atrage atenţia medicul Cristina Bălănescu. În zilele de pauză, se pot folosi uleiuri care tonifică pielea, cum este cel de lavandă. Tot pentru stimularea circulaţiei, se poate folosi uleiul din seminţe de muştar, singur sau în amestec, în părţi egale, cu ulei de scorţişoară şi ulei de lavandă.
Eficient este şi masajul cu zaţ de cafea şi ulei de măsline. Acesta prezintă un dublu avantaj: exfoliază şi reduce celulita.
Masajul manual anticelulitic presupune manevre intense şi rapide, astfel încât să se obţină o activare a circulaţiei sângelui la nivelul pielii. Prin urmare, "masajul anticelulitic trebuie să fie puternic. Nu înseamnă că trebuie să se învineţească pielea", menţionează medicul Cristina Bălănescu.
Contr