Protestele, continuate în ciuda avertismentelor liderului suprem, sunt cele mai mari de după Revoluţia Islamică din 1979. Scene de haos, violenţă şi moarte, filmate pe străzile Teheranului, continuă să facă înconjurul lumii, pe internet. Mai citeşte şi:
Preşedinţia cehă a UE respinge acuzaţiile Iranului
Sute de iranieni protestează în ciuda avertismentelor primite
VIDEO Iranienii au manifestat din nou în centrul Teheranului, inspiraţi de Neda
VIDEO Iranienii au manifestat din nou în centrul Teheranului, inspiraţi de Neda
Schimbarea lui Ahmadinejad ar putea aduce relaţii paşnice între Israel şi Iran
Ministru iranian acuză guvernele externe de tentativă de dezintegrare a Iranului
Dacă, înainte de alegerile de la 12 iulie, protestele vizau înlăturarea de la putere a preşedintelui radical Mahmoud Ahmadinejad, acum întregul sistem islamic şi liderul însuşi, ayatollahul Khamenei, par a fi vizaţi. Această situaţie este fără precedent, susţin analiştii.
Circa o mie de persoane s-au strâns şi ieri în centrul Teheranului, potrivit unui martor citat de AFP. Un apel la această adunare era postat ieri pe Twitter.
Revoluţia online
Sute de imagini postate online de utilizatori anonimi captează scene sângeroase, cu oameni răniţi, bătuţi sau omorâţi în plină stradă. Potrivit unor informaţii care nu pot fi verificate, numărul morţilor s-ar ridica la 150. Surse de la un spital din Teheran, citate de CNN, afirmă că 19 decese au avut loc numai sâmbătă.
O femeie de 19 ani care a fost bătută cu bastoanele de forţele paramilitare iraniene şi-a povestit cu amănunte experienţa pe site-ul CNN. Ea a trimis şi imaginile, pe care a reuşit să le păstreze, oferind un card gol miliţienilor care îi ceruseră să predea înregistrările.
Legitimitatea regimului, sub semn