Costurile fiscale ale crizei sistemului bancar din Uniunea Europeană (UE) vor reprezenta între 2,7% şi 16,5% din Produsul Intern Brut (PIB) comunitar, în funcţie de aplicarea măsurilor guvernamentale, a anunţat Comisia Europeană (CE). Media costurilor, ca procent din PIB, a 49 de crize începând cu anii '70 este de 13%. Costurile sunt, de obicei, mai mari în ţările cu economii emergente, potrivit unui comunicat al CE preluat de Mediafax. Impactul financiar al crizei scade dacă mă
Costurile fiscale ale crizei sistemului bancar din Uniunea Europeană (UE) vor reprezenta între 2,7% şi 16,5% din Produsul Intern Brut (PIB) comunitar, în funcţie de aplicarea măsurilor guvernamentale, a anunţat Comisia Europeană (CE).
Media costurilor, ca procent din PIB, a 49 de crize începând cu anii '70 este de 13%. Costurile sunt, de obicei, mai mari în ţările cu economii emergente, potrivit unui comunicat al CE preluat de Mediafax.
Impactul financiar al crizei scade dacă măsurile de sprijinire a sistemului bancar sunt implementate rapid, transparent şi cu sprijin politic, consideră specialiştii europeni.
Sprijinul pentru economie la nivelul UE este de 5% din PIB pentru anii 2009-2010, echivalentul a peste 600 de miliarde de euro, fără a include măsurile de susţinere a băncilor.
SURSA: Mediafax