Intel a anuntat, marti, ca procesoarele sale se vor regasi in telefoanele mobile Nokia, in ceea ce a devenit cea mai importanta expansiune a companiei americane in segmentul telefoanelor mobile. Cele doua companii sustin ca intelegerea va aduce multe inovatii si spun ca au semnat un protocol si pentru colaborare in segmentul software open-source pe baza de Linux destinat dispozitivelor mobile. UPDATE: Parteneriatul va crea un nou tip de telefoane, mai mici, din materiale noi, dar cu capacitati foarte apropiate de computere, a spus intr-un interviu acordat Hotnews.ro, Rod O"Shea, director de vanzari la divizia Embedded Sales Group a Intel.
De ce a fost nevoie de un astfel de partenereiat? Intel cauta de mult timp sa intre in sefmentul promitator al telefoniei mobile, iar Nokia nu intrase in segmentul PC-urilor. Intelegerea ajuta cele doua companii sa se completeze reciproc.
In plus, e nevoie de mai mjulte dispozitive care se pot conecta la internet, mai ales ca exista 1,6 miliarde de utilizatori pe plan global si 64 de miliarde de pagini de net, a spus Rod O'Shea, director de vanzari la divizia Embedded Sales Group a Intel.
El a adaugat ca noul parteneriat va crea telefoane cu mult mai multe capacitati, materiale noi si modificari si la nivelul display-ului. O'Shea nu a putut da detalii despre momentul cand vor aparea primele telefoane Nokia cu chip-uri Intel. Marti a fost facut doar anuntul, dar companiile nu au dat detalii despre viitoare produse.
Companiile spun ca vor crea o noua platforma, dincolo de smartphone-urile si netbook-urile de azi, platforma cu elemente hardware si software complet noi, plus servicii noi de internet mobil.
Intel are circa 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri, insa voia de mult sa patrunda si pe segmentul telefoanelor mobile, mai ales ca are gama procesoarelor Atom, gandite pent