În ultimii ani, în fiecare vară, CET rămâne fără gaz din cauza datoriilor pe care le are la furnizor. Din cauza aceasta şi cei 32.700 de consumatori captivi rămân fără apă caldă. Aceştia sunt condamnaţi să trăiască în condiţii demne de mediul rural. Reacţiile braşovenilor faţă de taxele exagerate percepute de CET Braşov pentru debranşare devin tot mai vehemente, de la o zi la alta. Consumatorii captivi sunt nemulţumiţi de faptul că în fiecare vară furnizorul de energie termică rămâne fără gaz metan şi, astfel, sunt condamnaţi să rămână fără apă caldă şi să trăiască mai rău ca în mediul rural, spălându-se cu apă încălzită la ibric.
Cu toate acestea, „evadarea” din sistemul centralizat este destul de greoaie, având în vedere cuantumul „birurilor” care trebuie achitate. Astăzi, i-am cerut punctul de vedere primarului George Scripcaru.
"Oricine e liber să se debranşeze"
Acesta a motivat faptul că nu autorităţile locale poartă vina pentru taxele mari. „Sunt nişte chestiuni pe care nu le-am stabilit noi, ci sunt stabilite de Autoritatea Naţională pentru Serviciile Comunale de Utilităţi Publice (ANRSC), printr-un regulament ale cărui prevederi nu sunt în vigoare doar de acum, ci de mai mult timp. Aceste taxe nu sunt impuse de Primărie” , ne-a declarat primarul George Scripcaru. Acesta a mai precizat că municipalitatea nu-i va îngrădi în niciun fel pe braşoveni să se debranşeze. „Din punctul meu de vedere, fiecare cetăţean e liber să facă cum doreşte. Nu poţi să impui cuiva să nu se se debranşeze. Eu am cerut directorului CET să dea curs la toate cererile şi să nu existe nicio problemă”, ne-a mai spus primarul.
Vot contra taxelor
„Adevărul de Seară” a lansat un sondaj online prin care le-a cerut braşovenilor să-şi exprime părerea cu privire la aceste „biruri”. 88% dintre respondenţi consideră nejustifi