Vara este sezonul în care putem înlocui măştile din comerţ cu măşti naturale din fructe şi legume, bogate în vitamine şi minerale. Avantajele măştilor naturale: se prepară rapid, sunt la îndemâna tuturor şi nu sunt deloc scumpe.
Alegerea fructelor în funcţie de tipul tenului
Deşi sunt uşor de aplicat, există câteva reguli de care trebuie să ţinem seama pentru ca aceste măşti să dea rezultate. "Cea mai importantă etapă este alegerea fructelor şi a legumelor, care se face întotdeauna în funcţie de tipul tenului", atrage atenţia Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul de sănătate Clar Med. Astfel, persoanelor care au tenul normal le sunt recomandate măştile cu felii subţiri de căpşuni, cireşe şi castravete. Aceste aplicaţii cu fructe şi legume se fac însă numai după ce tenul a fost curăţat în profunzime. Stăm 15-20 de minute cu masca, după care aceasta se îndepărtează fie cu apă minerală, fie cu infuzie de muşeţel.
Rolul măştii pentru tenul gras este să absoarbă sebumul în exces şi să cureţe acneea. După ce s-au aplicat felii de castravete, căpşuni, kiwi, se mai face o aplicaţie de argilă. Se clăteşte cu apă călduţă sau cu infuzie de muşeţel.
Tenul uscat necesită o bună hrănire şi un aport suplimentar de substanţe nutritive. Specialistul nostru recomandă persoanelor care au un astfel de ten măştile cu gălbenuş de ou şi suc de morcovi, dar şi aplicaţiile de castravete, căpşuni şi cireşe. După ce va fi lăsată să acţioneze 15-20 de minute, masca va fi curăţată cu infuzie de gălbenele. "Atenţie! În nici un caz nu se va curăţa cu muşeţel. Acesta usucă şi mai mult tenul", ne avertizează medicul Cristina Bălănescu.
Castravete pentru ten pătat
În cazul în care aveţi un ten acneic, măştile pe bază de argilă dau rezultate bune. După 20 de minute de la apli