Specialiştii în recrutare au explicat faptul că absolvirea unei facultăţi cu dublă specializare, cum este psihologia-pedagogie, va fi urmată de cei care vor să se pregătească într-un anumit domeniu pentru care sunt convinşi că au chemare. „Viaţa de student are avantajul de a permite tânărului să acumuleze foarte multă cunoaştere, pentru că are foarte mult timp liber la dispoziţie şi foarte puţine responsabilităţi”, arată Andreea Filip, preşedintele Centrului de dezvoltare a carierei din Bucureşti.
Tinerii care urmează o facultate cu specializare dublă au o paletă mare de opţiuni la terminarea studiilor. “Învaţă mai multe lucruri în aceşti ani de facultate care sunt dedicaţi de fapt acumulării de cunoştinţe”, consideră Andreea Filip.
În plus, datorită unui număr mai mare de examene şi referate predate, studenţii îşi dezvoltă capacitatea de a-şi organiza mai bine timpul, învaţă să-şi aleagă mai bine priorităţile şi să gestioneze acţiunile eficient.
“Studenţii care urmează astfel de specializări devin mai interesanţi pentru angajatori, pentru că li se pot da responsabilităţi mai multe şi mai diversificate”, susţine Andreea Filip. Acesta mai spune că absolvenţii facultăţilor cu dublă specializare trec mai uşor de etapa de selecţie a curriculum vitae.
“Un recruiter va interpreta faptul că un tânăr şi-a ales două specializări, ca fiind vorba de o persoană ambiţioasă şi capabilă să depună eforturi suplimentare pentru a face performanţă”, mai spune specialistul în recrutare.
Acesta recomandă tinerilor ca, indiferent de numărul de specializări de la facultate, ei să se implice şi în voluntariat sau să-şi găsească un job part-time, fapt care va conta foarte mult în găsirea cu uşurinţă a unui loc de muncă.
Specialiştii în recrutare susţin că angajatorii pun accent pe ce ştie să facă absolventul