Turiştii, dar şi localnicii care vor să ajungă în staţiunea Mamaia au mai multe opţiuni de transport în comun. Începând din luna iunie şi până în septembrie din Constanţa spre Mamaia există numeroase autobuze şi microbuze care fac legătura între oraş şi staţiune. Pentru cei care aleg linia nr. 23 plecarea se face din Autogara Nord cu cap de linie în Năvodari. Tot în Mamaia ajung şi microbuzele nr. 23, 310, 305 pentru care călătorii trebuie să plătească 3,5 lei călătoria. Dacă în anii anteriori Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa punea la dispoziţia călătorilor şi autobuzul nr. 41, în ultimii doi ani nu a mai circulat. Reprezentantul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, Timur Ibram a declarat că linia nr. 41 o vor reintroduce după bacalaureatul elevilor dacă sunt solicitări.
Cu un traseu mai scurt ar fi linia nr. 100, însă în acest caz oamenii sunt nevoiţi să coboare la cap de linie şi s-o ia din satul de vacanţă pe jos sau cu un alt mijloc de transport pentru a ajunge în staţiune. Preţul unui bilet este trei lei. Traseul este Gară- Policlinica 2- Casa de Cultură- Trocadero – Dacia – Bulevard – Suceava - Dobrogea.
Telegondola, o altă opţiune
Telagondola Mamaia permite traversarea „la înălţime“ a staţiunii oferind un peisaj de neuitat asupra staţiunii Mamaia, a Mării Negre şi a lacului Siutghiol. Doritorii se por urca în două staţii, prima în zona Perla, iar cea de-a doua în zona Cazino.
Traseul se întinde pe doi kilometri pentru care se plăteşte suma de opt lei de călătorie sau 15 lei dus-întors. Dmiercuri, 1 iulie, preţul unei călătorii va ajunge la zece lei.
Autobuzele supraetajate
Puse în funcţiune în urmă cu doi ani, autobuzele supraetajate reprezintă un alt mijloc de deplasare în Mamaia. Acestea fac un tur turistic al Constanţei şi al staţiunii Mamaia până în zona Zona