Taxele de debranşare rămân exorbitante, iar furnizorul de gaz al CET Braşov închide robinetul, din cauza datoriilor de peste 60 de milioane de lei, Campania „Adevărul de Seară” este justificată, în contextul în care mii de braşoveni vor rămâne de mâine fără apă caldă, deşi au achitat factura la zi, dar la nivelul asociaţiilor s-au acumulat datorii către CET din cauza rău-platnicilor. Negocierile dintre conducerea CET şi furnizorul de gaz au rămas fără niciun rezultat, în contextul în care şi ipotecile imobiliare ale producătorului de agent termic au pierdut din valoare, ca urmare a crizei economice.
CET stabileşte taxele
În acest context, autorităţile locale menţin taxele de debranşare de la CET la un nivel absurd. Primarul George Scripcaru a încercat să paseze decizia diminuării taxelor în curtea Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunale. Numai că este contrazis de consilierii locali, care recunosc că este vorba de o hotărâre a Consiliului de Adminstraţie al CET!
O şansă pentru 50% dintre locuitorii din Metrom este punerea în funcţiune, săptămâna viitoare, a noii centrale realizate de Eco-Heat, care va produce agent termic pentru CET. Din păcate, problema de fond rămâne: ce se va întâmpla când CET nu-şi va achita datoriile către Eco-Heat?
Nici ministrul Economiei nu susţine CET
Ameninţaţi de o nouă sistare a apei calde, braşovenii vor tot mai serios să-şi cam ia adio de la serviciile CET. Cu toate acestea, taxele de debranşare enorme îi ţin pe mulţi dintre cei 32.700 de consumatori, câţi au mai rămas, captivi în acest sistem. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, ieri, las Suceava, că în actualele condiţii centralele electrotermice de termoficare nu-şi mai au rostul, iar sistemul de termoficare ar trebui restructurat. „Trebuie să demarăm de urgenţă proiecte de c