A vrut să se facă poliţişt, dar a fost vrăjit de personaje şi de lumea scenei. Va juca în spectacole până la adânci bătrâneţi, alături de colegii de la Teatrul Municipal Ariel.
„Nu eu am ales teatrul, ci el pe mine”, aşa îşi începe povestea actorul Alin Păiuş. După terminarea liceului a ales să urmeze o facultate care să îi aducă un viitor liniştit şi sigur. A învăţat un an ca să intre la Academia de Poliţie. „În ziua examenului, la vizita medicală, doctorul a descoperit că am o uşoară miopie la ochiul drept şi am fost respins. Îi mulţumesc doctorului de atunci care nu mi-a dat voie să dau examen, pentru că dacă intram la academie, azi aţi fi vorbit cu agentul Alin Păiuş şi nu cu actorul”, spune Alin Păiuş. După ce a fost respins la vizita medicală, Alin Păiuş s-a întors de la Bucureşti debusolat şi neştiind ce să facă. S-a întâlnit cu un coleg de liceu care îl văzuse la Balul Bobocilor, interpretând câteva roluri. „El mi-a sugerat să mă înscriu la Teatrul Ariel că am talent”, povesteşte actorul.
„Am întâlnit o lume minunată, unde oameni în toată firea jucau un joc”
A mers la teatru. Era într-o seară de octombrie. „Am rămas stană de piatră câteva minute. Am întâlnit o lume minunată, unde oameni în toată firea jucau un joc. Lumea de acolo m-a vrăjit şi nu am mai putut pleca. Mi s-a spus că am talent”, îşi aminteşte actorul. Teatrul a devenit apoi municipal şi Alin a dat concurs şi s-a angajat în 1996. „Când urc pe scenă sunt într-o altă lume. E foarte important ca oamenii să vină la teatru, să se rupă de realitatea cenuşie de zi cu zi, şi să se bucure de spectacole. Teatrul Municipal Ariel are câteva spectacole deosebite de care se pot bucura oamenii de la 9 până la 99 de ani”, spune cu entuziasm, actorul. Primul rol pe care l-am jucat a fost în piesa „Scenă în patru” de Eugen Ionescu, în regia Ariana Alexandra Şerban, cu care a luat pre