După asumarea răspunderii pe cele două Coduri, Civil şi Penal, Guvernul ar putea repeta, din nou, gestul, de data aceasta în toamnă. Este vorba despre legea unică a salarizării, după cum informează ministrul Muncii, Marian Sârbu.
Oficialul i-a mai informat pe reprezentanţii confederaţiilor sindicale că este posibil ca salariul minim pe economie să nu mai fie luat drept reper în stabilirea grilei de salarizare, potrivit reprezentantului Cartel Alfa, Romulus Niţă, citat de NewsIn.
"Ministrul Muncii, Marian Sârbu, ne-a spus că guvernul ar putea să îşi asume răspunderea în Parlament pe legea unică a salarizării în toamnă, cel mai probabil în luna septembrie, urmând ca în perioada următoare să fie făcute estimările financiare pe propunerile făcute de ministere până în acest moment", a declarat, marţi, reprezentantul general al Cartel Alfa, Romulus Niţă.
El a adăugat că, deocamdată, guvernul trebuie să decidă dacă va lega coeficientul 1 de un nivel fix, de 600 lei, sau de salariul minim pe economie, ca bază de fundamentare a legii unice de salarizare în sistemul bugetar.
Secretarul general în Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat, la rândul său că, miercuri, va fi prezentat în guvern "stadiul în care a ajuns acest proiect de lege, ce va reprezenta propunerile făcute de fiecare instituţie până acum".
Pe de altă parte, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a spus că Ministerul Finanţelor urmează să simuleze modele matematice care să determine perioada şi termenii în care se poate aplica această lege şi a subliniat că termenul stabilit iniţial pentru finalizarea proiectului, respectiv 30 iunie, nu poate fi atins.