Prima facultate poate fi urmată pe locurile bugetate. Pentru a doua, studentul trebuie să plătească.Tinerii care vor să studieze la două facultăţi se pot înscrie la cursurile unei facultăţi de stat şi, în acelaşi timp, la una privată sau la una publică, dar cu taxă. Doar olimpicii pot face două facultăţi pe locurile finanţate de stat. Reglementările actuale nu interzic însă tinerilor să se înscrie la
cursurile unei facultăţi de stat şi, în acelaşi timp, la una privată sau la una publică, dar cu taxă.
În cazul în care candidatul se înscrie pentru concurs şi la o altă facultate, în locul diplomei de bacalaureat va prezenta o copie legalizată a acesteia şi copia legitimaţiei de înscriere la concurs la prima facultate.
Candidaţii care sunt deja studenţi pot prezenta diploma de bacalaureat în copie legalizată. Pentru că nu există reglementări unitare, fiecare universitate şi-a făcut propriile reguli.
An special la A.S.E.
Profesorii sunt de părere că este dificil să frecventezi cursurile mai multor facultăţi, de aceea unele universităţi au încercat să găsească soluţii ajutătoare pentru cei care vor mai multe diplome.De exemplu, la Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti, după trei ani de licenţă poţi urma un an special la ID, la o altă specializare, şi obţii o a doua diplomă. Metodologia prevede că absolvenţii cu diplomă de licenţă de trei ani ai ASE-ului pot urma, în anul absolvirii sau în anul următor, o a doua specializare într-un program special.
Acesta are durata de un an. Disciplinele se regăsesc în curricula anilor I-III ai învăţământului de licenţă cu prezenţă în campus. Anul special se organizează ca învăţământ la distanţă. Condiţia de înscriere este ca media generală de absolvire a licenţei să fie minim opt.
Anul de studiu pentru a doua specializare se organizează la