Scriitori, critici literari, oameni de televiziune, analişti politici au dezvăluit cu ce titluri şi-au îmbogăţit biblioteca, la cea mai recentă ediţie Bookfest, care s-a încheiat duminică. „Confesiunile unui disident convertit“, de Adam Michnik, „Privirea contesei Hahn-Hahn - coborând pe Dunăre“ şi „Cartea lui Hrabal“, de Péter Esterházy sau „Dosarul Noica“, de Doina Mezdrea, se numără printre cele mai căutate volume. Citiţi şi:
Cărţile „Adevărul“, record de vânzări
Scriitorul Vasile Ernu şi-a cumpărat de la Bookfest cartea fraţilor Presniakov, „Ucide arbitrul!“, „Kremlinul de zahăr“, al lui Vladimir Sorokin, „Seducătoarea din Florenţa“, de Salman Rushdie, „Comunismul privit din afară“, de Boris Groys, „Principalele curente ale marxismului“ - Vol. I, de Leszek Kolakowski, cele două volume de Péter Esterházy: „Privirea contesei Hahn-Hahn – coborând pe Dunăre“ şi „Cartea lui Hrabal“, „Indignare“ a lui Philip Roth, „Mărturisirile unui disident convertit“, de Adam Michnik, „Compromisul“, de Serghei Dovlatov.
Bugetul scriitorului a fost de aproximativ 500 de lei. „Îmi cumpăr cărţile pe care vreau să le citesc neapărat, apoi volumele de care am nevoie pentru proiectele mele, pe urmă cumpăr cărţi pentru copii, pentru că sunt pasionat de design“, a declarat Vasile Ernu.
Simona Sora a căutat titlurile româneşti
Interesată de cărţile lui Péter Esterházy a fost şi Simona Sora, care a căutat în principal titlurile româneşti, printre care „SMS“, de Bogdan Dumitrescu, „Lampa cu căciulă“, de Florin Lăzărescu, „Celelalte poveşti de dragoste“, de Lucian Dan Teodorovici, pe care le consideră „revelaţiile sezonului“.
Criticul literar a mai cumpărat „Celălalt trup“, de Milorad Pavic, „Diavolul şi ucenicul său: Nae Ionescu – Mihail Sebastian“, de Marta Petreu, „Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real