Cum s-a votat că Monica Ridzi a cheltuit bani publici din MTS pe propria imagine
A început la 10:15 dimineaţa, “dar ar fi trebuit să înceapă mai devreme, poate cu cîţiva ani”, spune Dan Grigore.
Oamenii din CNA stau în jurul mesei elipsoidale. Au rang de secretar de stat, au fost numiţi de Parlament, trădează polarizarea politică de acolo, apără interesele publicului şi încearcă să răspundă la întrebarea gsp: “Este legal ca MTS să cumpere ştiri şi reportaje pe televiziuni, nemarcate cu publicitate?”. Cîteva cuvinte şi o mare încordare. Sute de ştiri pe croll!
Se citeşte monitorizarea ştirilor. “Pe croll, la Antena 3, au fost difuzate 66 de ştiri cu MTS pe 1 mai şi 67 pe 2 mai”. În baza ecranului, ca să fie clar.
“Şi Realitatea?”, se aude din colţul unde stau jurnaliştii şi publicul. “Pe 1 mai nu avem monitorizarea, iar pe 2 mai Realitatea a difuzat 33 de ştiri pe croll”.
Curg imaginile
Încep să fie difuzate ştirile de la televiziuni despre 2 Mai. Cei din CNA au displayuri în faţă, publicul şi presa văd pe un ecran de proiector. Indiferent de rezoluţie, sunetul e acelaşi şi impresia e aceeaşi. Apar Ridzi, Elena Băsescu, dar şi cîţiva participanţi. “Ce entuziaşti sînt!”, observă Dan Grigore.
Curg alte ştiri, pe Antena 1, ProTV şi Realitatea. Ai o senzaţie de COPY PASTE. Avocatul de la Realitatea zîmbeşte şi el.
O emisiune de la Antena 3 sparge monotonia alegorică. Ciuvică o contrează pe Ridzi.
Din Irak şi pînă azi…
“De la invazia în Irak cred că n-au mai fost furnizate atîtea ştiri despre un eveniment”, oftează Răsvan Popescu, preşedintele CNA.
Televiziunile se apără. “Asta a fost decizia noastră editorială”, spune Cătălin Popa, directorul de la Realitatea. “Dar apăreţi în contracte. Şi în procesele verbale de recepţie. Firma asta care a vîndut la minister