Cazarea, transportul, poziţionarea complexurilor studenţeşti şi a marilor biblioteci universitare sunt detalii pe care trebuie să le cunoască un viitor student, care vine pentru prima dată într-un oraş mare.Viaţa într-un oraş mare poate părea haotică pentru un tânăr venit din provincie. Bobocii pot reduce stresul plecării de acasă dacă ştiu cum să se orienteze. Bucureşti. Tocmai ai intrat la facultate. Eşti din provincie şi trebuie să mergi la studii într-un centru universitar mare. Mediul universitar ţi se poate părea străin, sau chiar ostil, un labirint în care îţi este greu să te descurci. Fie că este vorba de Bucureşti, Iaşi sau Cluj. Napoca, probelemele sunt aceleaşi: Cazarea, transportul, masa şi accesul la biblioteci.
Unde te cazezi?
Cazarea în cămine începe de regulă în a doua jumătate a lunii spetembrie. Fiecare universitate are propriile criterii de acordare a camerelor. Dacă nu găseşti loc la cămin, altenativa este să închiriezi. Poţi sta în gazdă, o variantă ceva mai ieftină, dacă eşti sociabil şi nu tederanjează prezenţa proprietarului în apartament. Înainte de a căuta anunţuri de închirieri, trebuie să ştii că pentru o garsonieră mobilată decent, în Bucureşti, e nevoie să scoţi din buzunar în jur de 1.260-2.100 de lei, în funcţie de zonă.
Apartamentele cu două camere costă în jur de 2.100-2.740 de lei. Sunt cazuri în care studenţii le preferă pe cele de patru camere, pentru a împărţi chiria cu alţi prieteni, care ajunge la 3.300 de lei, deci 845 de lei de persoană, mai puţin decât pentru o garsonieră. Dacă ai găsit o ofertă de apartament, însă nu ai cu cine să-l împarţi, poţi încerca să-ţi găseşti coleg pe adresa www.cautcoleg.ro, special creată pentru asta.
Abonamente cu reducere 50%
Dacă nu ai încă un automobil, cu siguranţă vei circula cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Te po