Cele două săptămâni de curăţare a intrărilor în oraş s-au încheiat. Campania „Craiova curată“, iniţiată de primărie şi Gazeta de Sud, a urmărit să arate că atitudinea fiecăruia dintre noi poate face diferenţa. Ieri, a fost rândul angajaţilor GdS să dea o mână de ajutor la adunarea gunoaielor.
La finalul zilelor petrecute în mărăcini şi buruieni, la marginea drumurilor, sub soarele arzător, oamenii implicaţi în campania de responsabilizare a celor care aruncă gunoaiele după bunul plac, încălcând legile scrise şi pe cele nescrise, acelea ale bunului-simţ, au tras linie şi au socotit: Popoveni, Făcăi, Potelu, ieşirea spre Podari, Brestei, strada Eliza Opran, centura de nord. În total, pe rampa de la Mofleni, Eco Sud a primit aproximativ 2.000 de tone de gunoaie, peturi şi cutii, moloz şi cărămizi, betoane şi piloni. Locurile stabilite de angajaţii primăriei şi situate la intrarea în oraş au fost încredinţate craiovenilor curate. Au muncit pentru ele elevi, salariaţi, oameni privaţi de libertate şi doi voluntari.
Ieri, a fost rândul angajaţilor GdS să contribuie la curăţenia Craiovei. Pe drumul către Gherceşti, de-a lungul străzii, un mesaj „defila“ pe tricourile verzi ale purtătorilor: „Oraşul meu nu e coşul tău de gunoi“. Până la ora 11.00, grămezi de gunoi tronau în marginea drumului, aşteptând să fie ridicate de utilajele Serviciului Public de Salubritate. Câteva sute de metri mai departe, angajaţii Ford îndesau sticlele, cutiile şi cârpele găsite în saci mari şi galbeni.
Partenerii campaniei „Craiova curată“
„Craiova curată“ a fost susţinută de: Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public Craiova, Regia de Salubritate, compania DELTA 93 ACM, ECO SUD, compania Ford România, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Penitenciarul de Maximă Siguranţă şi Penitenciarul Pelendava Craiova, supermarketul Selgros, McDonald’s Craiova, Golden Hous