De luni seară şi până ieri-dimineaţă, furtuna a făcut prăpăd în mai multe comune din judeţele Prahova, Dolj, Gorj şi Dâmboviţa. Sistemele de canalizare nu au mai făcut faţă şi oamenii s-au trezit cu apa în gospodării. Vijelia a scuturat copacii din livezi, a măturat grădinile şi a „cules“ via. O ploaie torenţială a inundat, ieri-dimineaţă, mai multe zone din municipiul Ploieşti şi din Vălenii de Munte. Unde sistemul de canalizare nu a făcut faţă, apa a ajuns la 20 de centimetri şi traficul a fost blocat. Pe mai multe străzi din oraş, copacii au fost dărâmaţi de furtună, iar echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru a scoate apa din gospodăriile populaţiei.
Ploile le-au făcut probleme şi gorjenilor. În comuna Plopşoru, oamenii n-au putut dormi din cauza vijeliei şi s-au uitat neputincioşi cum le-a fost distrusă toată munca în acest an: „Furtuna mi-a distrus toată grădina. Nu mai am nimic, nici roşii, nici fasole, chiar şi via a fost grav afectată.
A fost o nenorocire!“, a declarat Maria Barbu din Sărdăneşti. În comuna Bălteni a venit viitura. Anticipând nenorocirea, oamenii au săpat şanţuri lângă versanţi, aşa că doar o singură gospodărie a fost inundată. Ieri-dimineaţă, apa băltea pe majoritatea străzilor Târgu Jiu, făcând imposibilă circulaţia pietonilor şi a maşinilor.
Din cauza furtunii, mai multe zone din Prahova, Slatina şi Constanţa au rămas fără curent, echipe ale Enel încercând să remedieze problemele. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat ieri atenţionarea cod galben de ploi pentru 23 de judeţe, printre care Gorj, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov.
Spital inundat în Târgovişte
În Târgovişte şi Moreni, ploaia a durat mai puţin de 10 minute, dar a fost suficient să dea peste cap circulaţia pe principalele artere. Cele mai mari probleme au fost