Becali a preluat Arcom in 2007, in urma unei tranzactii de peste 25 mil. euro si detine in prezent 71,6% din actiunile Arcom, dupa achizitii succesive de actiuni de la management si angajati. Dupa preluare, omul de afaceri a schimbat managementul companiei, numindu-l pe seful filialei PNG Olt, Mihai Oprea, in pozitia de director general si nu s-a mai implicat in redresarea companiei, pe care a achizitionat-o mai mult pentru constructia de locuinte pe terenurile pe care le detine in Pipera, potrivit unor informatii din piata.
De altfel, singurul proiect mai important al Arcom este constructia unui proiect rezidential cu 228 de apartamente in Pipera, in parteneriat cu Becali (50-50%), cu o valoare de executie de 50 mil. euro, unde omul de afaceri nu a mai decontat lucrarile executate.
Arcom era inainte de 1989 compania romaneasca de constructii cu cele mai multe contracte externe, comparata de constructori cu Hagi ca renume international, pentru ca putea participa la licitatiile mari din orice tara. Ulterior, compania s-a reorientat catre piata locala unde a derulat constructii de locuinte si lucrari civile si era una din primele zece companii de constructii de pe piata in 2007.
"Este posibil ca firma sa intre in incapacitate de plata, pentru ca are probleme cu lichiditatile, sau chiar in faliment, pentru ca nu indeplinesete anumite conditii juridice. Compania traieste acum din recuperarea de garantii de la lucrari mai vechi sau din proiecte semnate in anii trecuti, pentru ca nu au mai luat contracte noi", au declarat surse de pe piata.
Arcom se afla in prezent in mai multe procese de insolventa intentate de firme precum Readymix Romania, L&L Prof Construct prin administrator judiciar BNP Consult SPRL, Romproed, Conizol, Marmur Art, Vartaco Comimpex si M.B.G. Ambient, dar si mai multe procese comerciale, potrivit datelor Tribunalului Bucuresti.