Vă invit într-o călătorie a simţurilor! O călătorie în care cele mai bine păzite secrete ale maeştrilor gelatieri italieni sunt dezvăluite gurmanzilor amatori de plăceri irezistibile. Poftiţi, aşadar, să descoperiţi adevărata gelato italiană (o îngheţată cu totul altfel), alături de ciocolată premium în cioccogelateria din inima Bucureştiului, undeva pe Calea Victoriei.
Gelato este întotdeauna ceva special. Spre deosebire de îngheţatele cumpărate de la magazin (produse la scară industrială şi care, de foarte multe ori, înşală simţurile cu senzaţii dulci), gelato promite mult mai mult. În primul rând, fiecare linguriţă de gelato ascunde în spate o poveste, tradiţie transmisă din generaţie în generaţie şi multă pasiune. Evident, reţeta, care trebuia să rămână secretă, a creat în jurul "îngheţatei italiene" o anume aură de mister. Fiind un produs strict artizanal, românii nu ar fi putut gusta niciodată gelato, decât dacă ar fi călătorit către Piemonte, Toscana sau Milano. De câţiva ani însă, orice gurmand poate savura gelato desăvârşită cu ciocolată de lux, nougat, alune sau fructe, chiar la el acasă.
Formula secretă
O inovaţie tehnică (ce a apărut în urma a nu mai puţin de trei ani de cercetare) a permis ca în Coreea, Taiwan, Grecia, Austria sau România, adevăraţii cunoscători ai gusturilor rafinate să poată gusta un gelato autentic. Punctul de pornire: formula secretă. Cunoscută până acum doar maeştrilor gelatieri, a fost recreată, simplificându-se astfel procesul de producere. Formula ideală pentru gelato (iar cea creată de Venchi respectă întru totul tradiţia) "conţine un amestec perfect de diferite tipuri de zahăr (glucoză, fructoză), fibre care creează structura, un lichid (poate fi apă, lapte sau smântână) şi arome (ciocolată adevărată premium - cea mai bună din lume -, fructe, alune de pădure, nougat)", explică Andrea Celada, ex