În miezul zilei, paza a două unităţi militare, asigurată de firme private, a fost „spartă“ de doi reporteri „Adevărul“.Oficialii MApN susţin că serviciile de pază asigurate de bodyguarzi sunt mai eficiente decât cele militare. „Adevărul“ demonstrează că sunt mai scumpe şi nesigure. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE! Mai citeşte şi:
Tribunalul Militar Bucureşti discută miercuri legalitatea mandatelor de arestare din cazul Ciorgârla
Un general demis în cazul Ciorogârla, numit comandant al "Lupilor Negri" din Iaşi
11 militari au fost trimişi în judecată în cazul Ciorogârla
Armata anchetează dispariţia sergentului care a luptat în Irak
La cinci luni de la jefuirea unităţii militare din Ciorogârla, cazărmile din jurul Bucureştiului au rămas aceleaşi obiective nepăzite. Două unităţi militare din Chitila au fost „vizitate“ de reporterii „Adevărul“ fără a fi „Ziua porţilor deschise“.
Bodyguarzii plătiţi de MApN au furnizat informaţii strategice despre personalul care asigură paza unităţii, despre schimburile de gardă şi despre topografia cazărmii.
Ţinte pe timp de zi
Nodul militar Chitila. Lanţul unităţilor militare din jurul Bucureştiului are aici două cazărmi importante “de linia a doua”: U.M 02238 (Şcoala de Logistică) şi U.M 01755 ( unitate de căi ferate). Zona e îmbâcsită de camuflaj tip NATO, cu verde închis şi negru. Până şi vechile posturi de pază, cele de lemn, unde pifanul îşi scrijelea AMR-ul (numărul zilelor până la liberare), au fost pictate în stil NATO.
La Şcoala de Logistică, moda a prins bine: cu o prelată de camuflaj s-a ridicat un chioşc în grădiniţa unităţii. Cortul verde-negru e pus lângă nişte măsuţe rustice, tăiate în buturuga copacilor care înainte aveau rol de camuflaj. Camuflajul unităţilor nu ajută la nimic. Cele două cazărmi pot fi scoase din funcţ