Zile grele pentru conducerea Televiziunii publice. Un proces pierdut cu unul dintre angajati, un memoriu acuzator in Parlament si discutii complicate in Comisia de Etica, intr-o o institutie care, in ultimele saptamani, a primit douasanctiuni din partea CNA, sporesc din interior, la adresa sefilor din TVR, acuzatiile de abuz, de amestec extern in fluxul editorial si de actiuni ilegale in relatia cu proprii angajati.
Joi, la TVR au inceput primele audieri in Comisia de Etica, pe tema deciziei unora dintre responsabilii Telejurnalului de a-si retrage semnaturile de pe genericul final la editia din 6 iunie, cand in emisiune a fost invitat un om politic, dupa incheierea campaniei pentru europarlamentarele din 7 iunie. Emisiunea respectiva a atras o somatie CNA pentru TVR.
Audierile au inceput la o zi dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, definitiv, un recurs al TVR impotriva unei decizii anterioare a Tribunalului Bucuresti, ce obliga televiziunea publica sa-l reincadreze pe Cezar Ion - intre altele, seful Asociatiei Jurnalistilor din Romania - pe postul de director de productie editoriala, la capatul unui proces initiat de Cezar Ion in vara anului trecut.
Si nu in ultimul rand, Televiziunea Publica revine in atentia sefilor comisiilor de mass-media din Senat si Camera Deputatilor, printr-un memoriu depus de Lucian Ionica, director al Studioului Teritorial TVR Timisoara. Acesta acuza "maniera abuziva" prin care presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, si mai multi membri ai Consiliului de Administratie "incearca inlaturarea mea" din functia respectiva.
Analiza in Comisia de Etica: clauza de constiinta, invocata in cazul Dragnea-TVR din ajunul alegerilor
Comisia de Etica a TVR discuta, incepand de azi, cazul Telejurnalului din 6 iunie. Atunci, desi campania electorala pentru alegerile din 7 mai se inche