De ce e atat de greu sa mananci sanatos la munca? Simplu: atunci cand ti-e foame, esti departe de a fi un filosof.
Cu alte cuvinte, cu burta goala si toate acele senzatii neplacute pe care incerci din greu sa le ascunzi, cu siguranta nu mai poti gandi asa cum ar trebui, explica Dr. Daisy Merey, consultat de WomenCo.
Pentru ca lipsa hranei nu face decat sa aduca animalul din tine la lumina. Iar cand noi, reprezentanti ai speciei homo sapiens, ne trezim in mediul atat de artificial de la munca, unde domneste stresul, unde tentatiile pandesc de dupa toate colturile, sub forma automatelor, si unde dramele psihologice sunt la tot pasul, animalele din noi se trezesc si se infrupta lacom exact din ce n-ar trebui.
Uneori esti obligat sa stai cu orele in incaperi in care nici ferestre nu exista. Cateodata mananci doar din plictiseala sau din cauza stresului, explica specialistii ceea ce, de fapt, cu totii stim.
Urmarea: fuga la automat sau la bufet, unde ochiul incantat comanda creierului un meniu deloc sanatos.
Cum faci ca sa nu dai iama in ciocolata, pizza, snacksuri sau mancaruri cufundate in grasime?
Adu-ti mancarea de acasa
Toti specialistii sunt de acord ca vei manca mult mai sanatos daca iti planuiesti cu atentie meniul de acasa. "Trebuie sa fii pregatit pentru senzatia de foame care va aparea inevitabil si sa aduci cu tine mancare sanatoasa", explica Merey.
Statisticile arata ca in SUA, tara spre al carei model tindem, doar 25% dintre cei aflati in campul muncii isi aduc de acasa pranzul. Cel mai bine este ca acesta sa cuprinda fructe si legume si doar putin zahar sau grasimi.
"Ideal este ca pranzul sa contina fibre, proteine si carbohidrati", explica Elysse Lakatos, dietetician de peste Ocean. Si e o greseala sa gandesti ca mai buna este o mancare ce se consuma