Sâmbătă şi duminică, toţi cei prezenţi la Târgul Ţăranului au avut parte de o călătorie inedită în lumea gusturilor şi aromelor de altădată.
Organizat de Convivium Târnava Mare, Târgul Ţăranului Român, Funfaţia ADEPT şi Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman, evenimentul a fost un bun prilej de a gusta nenumărate bunătăţi: pastramă făcută la fum, şunculiţe cu boia aşa cum se face în Ardeal, brânzeturi de tot felul - dintre care cea de burduf merge taman bine cu o mămăligă vârtoasă - gemuri şi dulceţuri cu fructe pârguite de soare.
Festivalul "Cireşarii"
Locuitorii din Dănicei, judeţul Vâlcea, se mândresc cu cireşele "pietroase", tare dulci, ce se coc în iunie şi sunt numai bune de cules. În cinstea lor, aici se organizează an de an un festival - "Cireşarii", o adevărată sărbătoare câmpenească cu preparate alese şi multă voie bună. Vizitatorii au putut gusta şi cumpăra diferite soiuri de cireşe, iar organizatorii (Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea şi Primăria Dănicei) au invitat formaţii de muzică populară. (S.C.)
Târg de produse ecologice
Timp de trei zile (12-14 iunie), oraşul Iaşi a găzduit Târgul internaţional de produse ecologice şi tradiţionale. Cu această ocazie, producătorii, procesatorii, furnizorii de servicii, distribuitorii şi consumatorii au prezentat produse noi, care au un impact redus asupra mediului. De asemenea, la târg au fost expuse produse elveţiene recunoscute pe plan internaţional. Intrarea la târg a fost liberă, ieşenii putându-se bucura după dorinţă de produsele expuse. (S.C.)
Cooking Arena
Fiecare dintre noi a gustat măcar o dată o felie de pizza. Doar o parte însă ştie şi cum trebuie pregătită această specialitate italiană devenită internaţională. Patru bucătari din Italia vor fi "actorii" unei demonstraţii culinare, în perioada 17-