Cei care au trecut prin experienţa asociaţiilor studenţeşti spun că au reuşit să deprindă abilităţi care nu se învaţă la nicio facultate. În plus, această alegere ajută în carieră. Sursa: Arhiva EVZ
Munca într-o organizaţie studenţească nu este o simplă joacă. În timp, tinerii care aleg să facă voluntariat în astfel de asociaţii au şanse mari să reuşescă atunci când sunt puşi în situaţia de a se descurca pe cont propriu. Abilităţile şi competenţele pe care le deprind prin implicarea în diverse proiecte studenţeşti sunt apreciate şi de angajatori.
„Am devenit o persoană responsabilă şi organizată”
Dacă până în 1990 exista doar o singură asociaţie studenţească, astăzi lucrurile sunt total diferite. Numai în Capitală sunt zeci de astfel de organizaţii, iar membrii acestora nu mai sunt contrânşi să facă voluntariat.
Mihaela Drăghici s-a înscris în Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi Străine încă din primul an de facultate. „Decizia a venit firesc pentru că eram atrasă de voluntariat şi căutam activităţi care să mă ajute să mă dezvolt, atât pe plan personal, cât şi profesional. Doream să învăţ lucruri noi şi să cunosc cât mai mulţi oameni”, povesteşte Mihaela Drăghici, care este acum şi preşedinta acestei asociaţii. Experienţă a învăţat-o ce înseamnă profesionalismul, dar şi să comunice mai bine. „Am devenit o persoană mai responsabilă şi extrem de bine organizată datorită muncii pe care o am în asociaţie”, spune cu tărie tânăra.
Şi vicepreşedintele Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Bucureşti, Claudiu Dobrinescu, vede munca în asociaţie ca o „trambulină”. „Suntem puşi în situaţia de a lua decizii nu doar în nume personal, ci şi în interesul întregii asociaţii pe care o reprezentăm”, spune tânărul de 25 de ani, student în anul II la master în cadrul Facultăţii de Chimie.
Tranziţ