Străzile din cartierul craiovean Lascăr Catargiu au rămas fără paviment după ce s-au făcut reabilitări la reţeaua de apă potabilă şi s-a introdus canalizarea, în 2005. Localnicii merg prin gropi şi bălţi pline de gunoi şi broaşte, deoarece firma care se ocupă de lucrări, SC Hidroconstrucţia SA, nu se grăbeşte să refacă pavajul.
Cartierul Lascăr Catargiu din Craiova este un şantier de când au început lucrările de introducere a apei potabile şi cele de canalizare. Străzile sunt capcane atât pentru trecători, cât şi pentru şoferi. Nici nu ai cum să te fereşti, pentru că nu mai este nici stradă, nici trotuar. Localnicii fac slalom printre şanţuri, grămezi cu piatră cubică sau pietriş, bălţi, gropi, conducte. Apa a prins un miros greu, iar broaştele cresc în voie până şi în căminele nou-instalate, iar în mormanele de pământ buruienile au prins rădăcini. Sunt în această situaţie străzi precum Borsec, Bega, Vişeu, Târnava, Roznov şi lista poate continua, fiindcă toate căile de acces în cartier sunt făcute praf.
Firma care se ocupă de lucrări, Hidroconstrucţia, a scos piatra cubică de pe străzi, a aşezat-o grămezi-grămezi pe trotuar sau a dus-o în propriul depozit şi acolo a rămas. Chiar dacă în unele zone lucrările s-au finalizat, străzile din Catargiu sunt pline de hârtoape. Oamenii spun că şi-au distrus maşinile, iar taxiurile refuză să mai vină în cartier.
„Aşa cum era strada noastră, cu piatră cubică, se putea circula pe ea. Acum, te fereşti de o groapă şi dai în alta. Bălţi cu gunoaie, mormane de pământ. De doi ani se tot lucrează. Mai întâi canalizarea, apoi reţeaua de apă potabilă. Când au probleme cu conductele, bagă pompele şi dau drumul la apă chiar pe stradă. Când se termină lucrările, nimeni nu ne spune, iar de asfaltarea străzilor ce să mai vorbim?“, se plânge Victor Ţecu, care locuieşte pe strada Borsec. Omul face haz de necaz, împinge c