Pentru Iulian Boboescu natura este foarte importantă. De aceea a îndrăgit mereu ecologia şi biologia şi a decis să îşi construiască viitorul în jurul lor. Profil:
Născut: 29.07.1984, la Reşiţa
Educaţie: Universitatea de Vest, Facultatea de Chimie – Biologie – Geografie, specializarea Biologie.
Experienţă: studiază acarienii acvatici de trei ani
Iulian a avut de mic înclinaţii pentru aceste domenii. Îşi aminteşte când urmărea cele mai cunoscute desene animate cu tentă ecologică ,,Captain Planet”. ,,Ştiu că nu ratam niciun episod pentru că învăţam o grămadă de lucruri despre ecologie de acolo. Era ceva la vremea respectivă”, a spus Iulian, cu zâmbetul pe buze.
Ultimii trei ani din viaţă i-a dedicat unor vietăţi microscopice de care foarte mulţi oameni nici măcar nu au auzit: acarienii acvatici. ,,Acarienii sunt animale nevertebrate îndeaproape înrudite cu păianjenii şi scorpionii. Cei acvatici s-au adaptat la viaţa în apă”, a explicat Iulian.
Fascinat de acarieni acvatici
Tânărul a devenit fascinat de aceste vietăţi în facultate. Atunci a studiat pentru prima dată probe luate din apă, unde a descoperit aceste animale nevertebrate microscopice. A fost impresionat de particularităţile vieţii lor. ,,Am apreciat faptul că aceste vietăţi minuscule au o importanţă aşa mare în evaluarea calităţii apei”, a spus tânărul, după care a continuat să explice calităţile acarienilor.
Acum este student la master în ,,Biologia şi genetica dezvoltării” la Universitatea de Vest. Până acum a publicat un studiu despre acarienii acvatici în una dintre cele mai importante reviste ale Universităţii. Şi-a bazat şi lucrarea de licenţă tot pe speciile de acarieni. În România sunt foarte puţine persoane care să studieze aceste vietăţi şi la fel de puţine lucrări ştiinţifice despre ele. De aceea,