„Valoarea maxima acordata a creditului atinge pragul de 32,5 milioane de euro, incluzand o transa pe termen scurt si una permen lung. Am stabilit de comun acord cu bancile ca programul de amortizare sa urmeze un plan de rambursare de zece ani, in conditiile returnarii la finalul celui de-al cincilea an a jumatate din suma imprumutata", a declarat Luis Morais, CFO Scandia Romana, companie care anul trecut a rulat afaceri de 53,7 milioane de euro.
Portughezul Luis Morais s-a alaturat echipei Scandia anul trecut, venind din cadrul bancii RBS.
Cea mai mare finantare pentru mezeluri
Aceasta este una dintre cele mai mari finantari obtinute de un producator din industria carnii si a preparatelor din carne, mai ales in conditiile in care reprezentantii principalelor companii din aceasta piata declarau dupa primul trimestru al acestui an ca se confrunta cu dificultati in obtinerea de noi credite.
Cu toate acestea, obtinerea imprumutului confirma estimarile analistilor care spuneau la debutul crizei pe plan local ca principalele industrii care vor fi finantate in continuare de banci vor fi cele care isi pot reveni cel mai usor, cum este industria alimentara. Noua fabrica, pentru care producatorul din Sibiu a contractat imprumutul, este un proiect greenfield in valoare de 50 mil. euro care va include doua unitati de productie, una de conserve din carne si una de mezeluri, cu o suprafata utila de 16.000 mp. Dupa ce acestea vor deveni functionale, la finalul lunii septembrie a acestui an, actuala fabrica a Scandia va intra in conservare, potrivit reprezentantilor companiei.
Brand regional
„Fabrica pe care o detinem acum are multe niveluri care complica productia, iar spatiul este folosit la capacitate maxima", a spus Redeleanu.
Potrivit directorului general al Scandia, noua fabrica va creste capacitatea de productie a companiei