Mulţi spectatori vor fi sesizat, poate, comportamentul ciudat al lui Crin Antonescu la Ştirea zilei de miercuri seară. Interlocutorul senin, gata să se prindă în orice taifas tv, pentru a da o replică deşteaptă, a lăsat locul unui ins iritat, obsedat să spună un text cu care a venit de acasă. Mai tânără, Gabriela Firea s-a supărat.
Eu însă, mai bătrân, îl înţeleg pe Crin Antonescu. Începe să-l lase nervii. Pentru că tot mai mulţi inşi se străduiesc să-l convingă şi să ne convingă că n-are nici o şansă la Preşedinţia României după rezultatul obţinut de PNL la scrutinul europarlamentar.
Desigur, la alegerile de la 7 iunie 2009, PNL a scos un scor nemulţumitor. Atât în raport cu obiectivele asumate de partid (20%), cât şi în raport cu ipostaza PNL de principală formaţiune de opoziţie. E un scor care trebuie analizat cu exigenţă de conducerea PNL şi, mai ales, care trebuie să ducă la măsuri. Nu însă - cum cred unii - de sancţionare a filialelor codaşe, ci de perfecţionare a prestaţiei PNL la nivel naţional. A trage de aici concluzia că nu se mai poate face nimic în cursa pentru Preşedinţie, Crin Antonescu fiind deja un perdant, mi se pare o mare prostie. Scorul de la europarlamentare poate fi temeiul unor concluzii privind prezidenţialele nu numai la PNL, dar şi la PSD, şi PD-L, numai printr-o înţelegere profundă a ceea ce s-a întâmplat duminică, 7 iunie 2009.
Campania pentru europarlamentare a fost folosită de cei trei competitori - Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu - pentru a-şi face campanie în vederea prezidenţialelor. Deşi liderii PD-L şi Traian Băsescu s-au întrecut în a susţine că nu desfăşoară campanie pentru prezidenţiale, realitatea e alta. Declarând pe toate drumurile că nu s-a decis încă dacă va candida, Traian Băsescu a dus-o timp de o lună într-o campanie pentru prezidenţiale. Mircea Geoană s-a străduit s