În 2008 erau 11.824 de locuri titularizabile şi 8.632 de candidaţi. În 2009 sunt 13.266 de posturi şi 65.000 de înscrişi. În Gorj, pentru 16 posturi cu profil tehnic s-au înscris 221 de candidaţi, iar în Argeş, la acelaşi profil, pentru opt locuri şi-au depus dosarele 429 de persoane. Spre deosebire de alţi ani, la înscrierile din 2009 pentru examenul de titularizare s-au prezentat şi candidaţi care provin din producţie, din fabricile care s-au închis, dar şi foşti dascăli plecaţi la muncă în străinătate, pe care criza i-a întors în ţară.
Citiţi şi:
Bacalaureat cu profesori apatici
Bani puţini pentru organizarea Bac-ului
„Invitaţie la şpagă”
adevarul.es Un adolescent român, şef de promoţie în Spania
Perspectiva de a fi angajat la stat, chiar şi pe o leafă mică, stabilitatea postului, numeroasele zile de concediu pe an şi posibilitatea de a mai face şi altceva pe lângă jobul de profesor i-a făcut pe mulţi să reconsidere oportunitatea unui astfel de examen.
În acest an, fiecare judeţ organizează titularizarea după o metodologie proprie. Mihaela Mihăilă are 27 de ani şi a terminat Facultatea de Limbi Străine a Universităţii din Bucureşti.
Anul acesta s-a înscris la examenul de titularizare pentru disciplina engleză. „Am mai dat examen şi în 2005, când am terminat facultatea, dar chiar dacă am luat 8,50 nu am fost titularizată. În schimb am fost redistribuită ca suplinitor şi am avut ore din septembrie 2005 până mai 2006”, povesteşte Mihaela.
Apoi, a ieşit din învăţământ şi a ales să lucreze în vânzări timp de doi ani pentru un salariu mult mai mare decât cel din învăţământ. „Acum vreau să fiu din nou profesoară. Ştiu că salariul este mic, dar timpul scurt pe care îl petrec la şcoală îmi permite să mai fac şi altceva”, declară Mihaela. Aceasta mai spune că salari