Cu multă pasiune şi dăruire, profesoara îi iniţiază pe tinerii timişoreni în lumea teatrului şi le descâlceşte tainele meseriei. Micuţi de numai şase ani fac primii paşi în actorie sub îndrumarea profesoarei Carmen Chercioban. Adolescenţii se perfecţionează şi ţin cont atât pe scenă, cât şi în spatele ei, de sfaturile primite, iar diplomele obţinute de trupa coordonată de ea sunt tot mai numeroase.
Cum s-a născut pasiunea pentru teatru?
Într-o oră de literatură română, am văzut în ochii copiilor nevoia de a se exprima, de a intra în pielea personajului. Unul dintre elevii mei, Eugen Jebeleanu, a prezentat primul spectacol organizat de mine pe scena şcolii. A fost extraordinar, şi astfel s-a născut trupa de teatru „Junior”. Apoi, la iniţiativa copiilor, am înfiinţat primul club de teatru şcolar.
Cum stârniţi interesul elevilor pentru actorie?
Încerc să îi cunosc bine. Ne împrietenim repede, apoi începem să repetăm şi să punem în scenă spectacole pe care le alegem împreună. Tinerii se dezvoltă astfel şi în actorie, şi în regie, dar şi ca oameni. Convingerea mea este că profesorul de actorie este un profesor de trăire.
Cum se desfăşoară orele de actorie?
La început aveam o oră de teatru pe săptămână, dar munceam zece. Repetiţiile nu erau obositoare pentru că toţi copiii erau implicaţi, făceau totul cu multă pasiune. Eu iubesc foarte mult copiii şi de aceea mă dedic lor în întregime.
Ce rezultate au obţinut elevii dumneavoastră?
În 2004, am organizat împreună cu câţiva colegi prima ediţie a Festivalului ATU, iar trupa mea de teatru a obţinut 14 diplome pentru roluri masculine, feminine, regie şi coloană sonoră. Am jucat „Vizită”, „Dl Goe”, „Bubico”, dar şi „Chiriţa”, la care am muncit aproape un an. În rolurile principale au fost Eugen Jebeleanu şi Adriana Ciocănel. Nu-l pot trece